KŐHEGYI ACROYOGA TÁBOR – NuadTeam

KŐHEGYI ACROYOGA TÁBOR


2019. június 8-10.

A NUAD TEAM BEMUTATJA

KŐHEGYI ACRO TÁBOR

MI VÁR RÁD?

La Vision Acrobatics – Oksana Pylypchuk és Richard Jecsmen

Vendégtanárok – La Vision Acrobatics

2019. június 10.

La Vision Acrobatics

Oksana Pylypchuk és Richard Jecsmen világszínvonalú akrobatikus művészek, akik nagy örömünkre ellátogatnak hozzánk a táborba! 1995 óta dolgoznak együtt.

Garden Bros. circus (1995-1997)
Ringling Bros.Circus (1996)
Ringling Museum (1996-97)
Circus Sarasota (1998)
CIRQUE DU SOLEIL (1999-2001,2009-2010)
CIRQUE DU SOLEIL Quidam DVD 1999 – Statue Richard Jecsmen Choreography
Eurovision, Pomp Duck Berlin, Palazzo, Wintergarten Berlin,stb. (2001-2007)
Lido de Paris 2008
CIRQUE DU SOLEIL 2009-2010
Hans Klok and Stardust Circus , Special Events, Galas ,TV shows, Festivals 2016-2019

Awards:
Duo La Vision
Gold Prize 2005 Le Feux de la Rampe -France
Silver Pirze 2010 Grenoble Cirque Festival -France
Silver Prize 2010 Bayeux France
Bronz Prize 2011 China
Budapest Prize 2013 Fovarosi Nagy Circus BP Hungary

Cirque du Soleil Quidam DVD 1999 (Choreography by Jecsmen Richard Carmita Lorador)

Supertalent Finalist Duo La Vision

Fővárosi Nagycirkusz “Budapest Prize” winner Duo La Vision

Kőműves Tibor bemutatkozik.
AcroArt – Kőműves Tibor

Vendégtanárok – Kőműves Tibor

2019. június 9.

AcroArt

Kőműves Tibor artista szaktanár, a Baross Imre Artistaképzőben végzett, érettségi után itt szerzett művészdiplomát. Ezután 13 évig dolgozott nyugat-európai cirkuszoknál és varietéknél csapatával. Aktív karrierjének befejezése után visszatért az Artistaképzőbe, ahol tanárként dolgozik. Emellett AcroArt név alatt saját vállalkozást alapított kollégájával, Hajagos Lászlóval. Sportolókkal, színészekkel, táncosokkal foglalkoznak.

Szakmai múlt: hét év szertorna, serdülő válogatott szint.
Öt év a Baross Imre Artistaképzőben, szakmai felkészülés.
Artista Művészdiplomát követően tizenkét évet akrobataként dolgozott Nyugat-Európa cirkuszainál és színházainál. (Artista világbajnoki aranyérem)
Jelenleg tanár az Állami Artistaképzőben (Baross Imre Artistaképző)
2013-óta erőnléti és akrobatika edző a Budapesti Lovastorna Clubnál.
2013-óta erőnléti és akrobatika alapozások két Taekwondo egyesület sportolóinak.
2014-óta erőnléti és akrobatika felkészítés a szinkronúszó junior válogatottnak és az utánpótlás csapatnak.

A Badabooo Creative Acro Project bemutatkozik.
Németh Eszter és Tas Gergely

Vendégtanárok – Badaboo Creative Acro Project

2019. június 9.

Németh Eszter és Tas Gergely

A Badabooo kreatív mozgásos önismereti workshopokat, tréningeket tart az akrojóga, a partner-akrobatika és a mozgásos improvizáció eszközeivel.

Két alapítója Németh Eszter és Tas Gergely. Eszter általános iskolában ismerkedett meg a talajtornával és a gerendával, versenyekre készítették fel. Később belemerült a kontakttánc improvizációs világába, és az acroyogába.

Gergő a Kézenállni jó alapítója. Amikor a cirkusz, a jóga és a színház belépett az életébe, teljesen más alapokra helyezte azt. Éveken keresztül tevékenykedett az alternatív előadóművészet izgalmas, és olykor megpróbáltatásokkal teli világában. Részt vett a Taurin Cirkuszcsoport, a Hippodrom társulat, az Utcaszínházi Alkotóközösség életében. És ahogy mondja, igazi kézenállásfüggő lett.

AcrobOtic Flow
AcrobOtic Flow – Jurák Zsuzsi és Csikós Illés

Vendégtanárok – AcrobOtic Flow

2019. június 10.

Csikós Illés

Az AcrobOtic Flow a partnerakrobatika L-basing ágának lassú, precíz, aprólékos megközelítését képviseli, ahol a technikának és az egyensúlynak jóval nagyobb szerepe van, mint az erőnek.

2013 óta a gyakorlások és játékok közben sok alapelv született, amelyek segítik a legkülönfélébb mozdulatok biztonságos elsajátítását.

Illés és Zsuzsi technikai tudása azon alapszik, hogy az együtt töltött évek alatt aprólékosan feltérképezték a mozdulatok, összekötések lényegét, amit nagy figyelemmel és hozzáértéssel adnak át a gyakorlóknak, tanulóknak. Nem csak tudják, de értik is a mozdulatokat, ezért képesek meglátni azokat a nüansznyi eltéréseket, amelyek kijavításával az acroyoga gyakorlók könnyedén megvalósíthatják a bonyolultabb feladatokat is.

Főként autodidakta, kísérletező, elemző módon tanulnak, ebből adódóan a részekre bontás és részletgazdagság a specialitásuk. Személyiségük sok szempontból egymással épp ellentétes végletű, a közös játék során mind fizikailag, mind megközelítésben az egyensúlyokat keresik. Sokszor a vélt korlátok átlépésénél nem a fizikális képességek, hanem a kommunikáció (a szokásos csatornák mellett a támaszkodó felületeken át is), a bizalom és megbízhatóság a kulcs.

Acroyoga tábor

Acroyoga, akrobatika, jóga és masszázs

2019. június 8.

A tábor alappillérei az acroyoga, az akrobatika, a jóga és a thai masszázs.

Az acroyoga feladatokat úgy állítjuk össze, hogy a kezdő és gyakorlottabb táborlakók is megtalálják benne a kihívást. A táborban a TheTeam csapatán kívül vendégtanár párosok tartanak izgalmas, kihívásokkal, technikai részletekkel, és újdonságokkal fűszerezett workshopokat.

Jóga: az erőnlétet, a rugalmasságot és a belefeledkezést adja. Egy reggeli órán áramlás élménnyel készülünk, ha kedved tartja, merülj bele.

Masszázs: Ujhelyi Péter a thai masszázs és a modern kötőszöveti szemlélet egyesítésével kidolgozta az NFC (Nuad Fascial Concept) rendszerét, ennek a komplex technikának az alapjain haladva tartunk thai masszázs foglalkozást és levezetéseket. Mivel az acroyoga alaposan megmozgatja minden porcikádat, nagyon fontos, hogy szakszerű levezetéssel fejezzük be a gyakorlásokat. Így nemcsak az esetleges izomlázat tudjuk kordában tartani, de a sérülések kockázata is jelentősen csökken.

Chi-kung: A gyógyító csikung a hagyományos kínai gyógyászat egyik ága. A csi modern írásjele amely levegőt, lélegzetet vagy „életerőt” jelent, azt a téves benyomást kelti, hogy a csikung légzőgyakorlat, amelynek célja a megnövekedett oxigén bevitel. Ezzel szemben a csikung ősi írásjele a helyes, amelyben a Wu üresség és a tűz írásjelei vannak. Eszerint a csikung annak az útja, hogy megszabaduljunk a belső hőségtől (harag és nyugtalanság) és elérjük a természetes békét és nyugalmat. Rengeteg válfaja van, amelyek egy része lassú, egyenletes mozgást használ. Néhány változatában szinte egyáltalán nincs mozgás, csak álló, ülő vagy fekvő testhelyzetben való meditáció. A változatok különböző elveken nyugszanak, mint a Jin-Jang, Öt elem, de mind egyetért abban, hogy a csi az élet alapja.

A gong jelentése munka, tehát a csikung (chi gong, qi gong) az életerővel történő gyakorlás, vagy az energia mozgatása.

Kőhegyi Acro Yoga Tábor közösség

Közösség

2019. június 8.

Nem titkolt célunk a közösségépítés. Szeretnénk, ha úgy mennél haza ebből a táborból, hogy sok új barátot kaptál az élményeid mellé. Éppen ezért olyan közösségépítő játékokkal készülünk, amelyek nemcsak izgalmasak, érdekesek és viccesek, de általuk magadat és a másikat is jobban megismerheted.

​Azok, akik járnak az óráinkra tudják, figyelünk arra, hogy mindenki mindenkivel gyakoroljon, játsszon, ismerkedjen. Senkit sem hagyunk magára. Elsődleges szempontunk, hogy odafigyelünk rád, a kéréseidre, az igényeidre. Segítünk és támogatunk, ahogy ti is egymást!

​Ha eljössz, bekerülsz a mettába, vagyis abba a közegbe, ahol jóakarat, barátságosság, jószándék, barátság, kedvesség, közeli hullámhossz, és a mások érdekeivel való törődés uralkodik. A metta nem magától jön létre, mi teremtjük. Ehhez fontos a körceremónia, ahol nemcsak mantrázunk, hanem meditálhatunk is, beszélgetünk, elkezdjük érezni egymást.

​Az acroyoga fontos eleme a thai masszázs. Valljuk, hogy az érintés legalább olyan fontos, mint az evés vagy az ivás. Utóbbiak hiányától hamarabb merül ki a szervezet, de érintés nélkül is csak sínylődünk. Az egészséghez kell a kapcsolódás, nemcsak szavakkal, gesztusokkal, hanem érintéssel is. Mivel a mai világból kiveszni látszik ez a fajta kontaktus, fontosnak tartjuk, hogy visszahozzuk, megmutassuk, hogyan kell és lehet vele bánni, hogyan lehet kezelni, hogyan lehet jól adni és jól kapni.

​A táborban hangsúlyt fektetünk az erőszakmentes kommunikációra, ránézünk, hogyan lehet úgy igényeket közölni és fogadni, hogy a mondandónk nagyobb együttérzéssel és kevesebb félreértéssel jusson el a másikhoz.

Acroyoga tábor finomságok

Finomságok

2019. június 8.

A teljes ellátásról a Kőhegyi Menedékház csapata gondoskodik.

 1. Szombat:
  • vacsora
 2. Vasárnap:
  • reggeli
  • ebéd
  • vacsora
 3. Hétfő:
  • reggeli
  • ebéd

Napközben tea és gyümölcs.

FIGYELEM: minden ételünk vegetáriánus! Ha nasira vágynál, akkor vár a Menedékház büféje.

Kőhegyi Menedékház

Szállás a Kőhegyi menedékházban

2019. június 8.

Kőhegy festői környezetében, a természet kellős közepén találtuk meg az ideális helyszínt a táborunkhoz. Kőhegy Budapesttől alig 1 órányira Szentendre és Pomáz között található, fantasztikus panorámájú, a hegycsúcs déli oldala több mint 100 méteres szikla letöréssel néz rá a Duna-menti síkságra, bizarr sziklaformákat és lélegzetelállító kilátást nyújtva az ide látogatóknak. Az elhelyezés a menedékház szobáiban, emeletes ágyakon lesz. Bővebb információért keresd fel a menedékház honlapját! Ha lesz időd, akkor slacklineozhatsz is!

Tematikusan felépített program, testtudat fejlesztés, stresszoldás és rengeteg játék.

PROGRAM

SZOMBAT

14:00-
Érkezés

16:00-18:00
Vezetett acroyoga foglalkozás

18:00
Nyitókör, mantra, csapatjátékok

20:00
Vacsora

​20:30
Közösségi program és tábortűz

(Készülünk mindenféle mókával, de természetesen teljesen spontán szerveződésű bulira is felkészültünk lelkileg)

VASÁRNAP

7:00-7:20
Metta meditáció (hacsak nem aludni szeretnél…)

​7:20-8:00
Chi kung

​8:30
Reggeli

​10:00-10:30
Yoga flow – nyújtásokkal

​10:30-13:30
I. workshop – thai masszázs zárással

​14:00
Ebéd

​17:00-19:30
II. workshop – levezetés: páros nyújtások

​20:00
Vacsora

​21:00
Tábortűz, játékok

HÉTFŐ

7:30-8:15
Vezetett Lunar acroyoga

8:30
Reggeli

​9:30-12:30
III. workshop – thai masszázs zárással

13:00
Ebéd

14:30-17:00
IV. workshop – levezetés: páros nyújtások

17:30-18:00

Zárókör, táborzárás

Térkép

FULL

Ár: 42.000 HUF

FIRST 6

A leggyorsabb 6 jelentkező tábordíja

35.000 HUF

SECOND 8

A második leggyorsabb 8 jelentkező tábordíja

39.000 HUF

A jelentkezés módja és a lemondási feltételek

A táborba akkor foglaltad le a helyedet, ha az emailes jelentkezés után 3 munkanapon belül befizetted a foglalót, 20.000 forintot. Mivel a jelentkezéskor fontos a gyorsaság, ezért a sorrendben meghatározott helyedet csak eddig tartjuk fent.

A tábor teljes díját kérjük, hogy az ezt követő 20 nap valamelyikén utald el nekünk!

Lemondási feltételek: Ha mégsem tudsz eljönni a táborba, add oda a helyedet egy barátnak! Ha nem találsz cserét, akkor a foglaló díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Számlaszám: OTP 11773054-00819059, VAJNAI MELINDA

Lehetőséged van napidíjat fizetni, amelynek összege 20.000 forint. Ezért vasárnap 3 étkezést, hétfőn pedig két étkezés tudunk biztosítani.​

Kérjük, hogy a számla kiállításához add meg az adószámodat is!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Változtass a feltételes módon!