Három módszer az igazi változásért – NuadTeam

Három módszer az igazi változásért

Sok embert látok magam körül, akik aktívan keresik a megoldásokat a problémáikra. Számtalan módszer közül lehet választani, elindulhatunk a fizikai síkról, edzhetjük a testünket, megpróbálhatunk helyesen táplálkozni és természetesen közelíthetünk a szellem és a lélek oldaláról is. Mindig is tudtam, éreztem, hogy bármerről rajtolunk el a lényeg felé, célba érhetünk. A kérdés csak az időfaktor.

Számomra az aktív kutatás, a felelősségvállalás önmagamért, a jóllétemért, a felnőtté válásom része volt, a mai napig fontos alkotóeleme a jelenemnek. Ahogy az a rengeteg kérdés is, amelyekre sokáig – most már látom -, kívülről vártam a választ. Ezzel csak annyi volt a gond, hogy ahány embert kérdeztem, annyifélét mondtak. Ez pedig mindig elbizonytalanított és fárasztott. Hát mégis, ki mondja meg a kétségbevonhatatlant?! Már tudom, hogy amíg képtelen voltam meghallani a belső hangomat, addig csak a zűrzavart fokoztam.

megoldáskeresés
Sok a kérdés és sok a válasz is?

Mindig ott volt a kétség, hogy most ez tényleg az-e, hogy ez most igazi, vagy csak a képzeletem játszik, hogy becsapom-e magam, hogy igazán ez kell-e nekem. Sosem éreztem a teljes bizonyosságot, mindig gyanakodtam. És ezért tovább kutattam.

De hogyan tudom meghallani saját magamat a lármában?

A jó módszer az, ami a problémád gyökeréig hatol, amiről tisztán érzed, hogy eljuttat az eredetig. Minden nehézségünknek van egy kiindulási pontja, egy kezdete, amit megtalálva eredményesen lehet dolgozni a megoldáson. Az oldáson. Így szabadulhatnak fel az addig elnyomott energiák, hogy végre értem dolgozzanak és ne ellenem.

Nuad Team
A megoldás te magad légy!

AcroYoga: Sokan vannak, akik már gyerekkorukban megtalálják azt a sportot, amely nem csak kondiban tart, hanem életmóddá is változik. Szórakoztat, örömet és kikapcsolódást jelent. Nekem viszonylag későn sikerült rábukkannom arra a mozgásformára, ami természeténél fogva sosem unalmas, mindig megfelelő mértékű kihívással szolgál és hatalmas sikerélményeket ad. Személyiségfüggő, hogy kinek mi jön be, nekem a pörgős, változatos, páros (közösségi) mozgás a zsánerem. Az AcroYoga folyamatosan változó, kifogyhatatlan ötletekkel szolgáló mozgásforma. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy a mozdulatok kivitelezéséhez a mélyizmok munkája szükséges a legtöbb esetben, ebben a rétegben pedig a személyiségünk van elrejtve. Amikor acroyogázol, nem kizárólag sportolsz, hanem a legrejtettebb részeidet mozgatod meg a fizikai és a lelki szinten egyaránt. A személyiség a Mély Vonal struktúrájában él, a személyiséget alakító élmények ebben a myofasciális rétegben rakódnak le.

„A Mély Vonal igazából az a struktúra, amelyben a testtartás fő mintája, a legtöbb lelki folyamat, és a mozgás inicializálása zajlik.”

https://testszobrasz.hu/blog/a-testszobrasz-kepzes-altal-javasolt-mozgasformak/

Amikor azt mondom, hogy az AcroYoga tanít, akkor először erre az elemi élményre gondolok.

TestSzobrászat: “A TestSzobrászat egy nem-gyógyító, egészség fejlesztő manuális technika, amelynek elsődleges célja a testtartás fejlesztése révén a teljesítőképesség növelése. Röviden a vízszintes egyensúly és a függőleges összerendeződés megteremtésének folyamata az emberi testben.” Péter lassan három éve vitt végig a 12 alkalmas kezeléssorozaton. Mint mindig, most is szkeptikus voltam, hiába beszélt arról, hogy a kompenzációkkal fenntartott testi minták mennyi energiát nyelnek el, hiába ecsetelte, hogy a testtartás „lebontásával” és az új egyensúly kialakulásával elemi változásokat élek majd meg kívül-belül, nem hittem neki. Aztán elkezdtem tapasztalni a szabadabb mozgást, a szabadabb létet és egy másfajta viszonyulást a világhoz. A kezelések hatására csökkent a vállbillenésem, ezzel párhuzamosan pedig kiegyensúlyozottabb lettem. Képes lettem a sarkamra állni, miután nagyobb lett a sarkam. A medencebillenésem optimális irányba terelésével az egész alapzatom sokkal biztosabb lett. Felsorolni is nehéz lenne, mekkora átalakulásban volt részem, de annyi biztos, hogy meglepődve érzékeltem: a testi mintáim, az izmaimban rögzült élmények példátlan erővel tartottak vissza és elképesztő energia szabadult fel bennem a kezelések hatására.

A Mély Vonal

Az Inversum segített elcsendesedni, elkísért, és a személyre szabott vezetett meditációval megnyugtatóan és eredményesen támogatott abban, hogy képes legyek feltárni, megoldani a saját gondomat. Nem kellett hozzá hosszú hónapok munkája, nem volt bennem kétség, hogy tényleg jó helyen keresgélek-e, mert az agyam egyszerűen oda vitt, ahol a probléma kialakult. Ami hatalmas élmény volt, az a felszabadulás, mintha mázsás súlyt vettek volna le rólam. A meditáció hatása napokig kísért, sok új aha-élményem volt azóta is. Az egész olyan, mintha levettem volna egy erős szemüveget, vagy megmostam volna az ablakot, nehéz ezt szavakba önteni: végre tisztán látom azt, ami előttem van.

Meditációval kutass az agyadban!

Az Inversumban nincs semmi varázslat. Semmi csoda. Hacsak azt nem nevezed csodának, hogy végre látod, és mivel látod, megérted. És mivel megérted, változtatni is tudsz.

Számomra ezek voltak azok a lehetőségek, amelyekkel valóban a legmélyebbre jutottam önmagam megismerésében konkrét és félreérthetetlen visszajelzéseket kaptam önmagamról, nem csak a felszínt kapargattam. Persze az egészet nem úgy kell elképzelni, hogy megszáll a csoda, hátradőlsz és várhatod a boldog véget. Az aktív részvétel, a felelősségvállalás, az önismeret, az önreflexió, a hibázás velem van. A létem nem változott habostortává, de az nagyon nem mindegy, hogy alapvetően milyen életérzéssel, viszonyulással élünk, mekkora a képességünk az adaptációra és a kiegyensúlyozottságra. Mint mindenkinek, nekem is bizonyíték kell, nem ígéret. Egy dolgot mondhatok, csodás megkönnyebbülés, hogy csakugyan vannak módszerek és megoldások, amelyek hatásosak.