Autogén tréning – NuadTeam

Autogén tréning

Egy csodálatos relaxációs technika mindenkinek

Ez a relaxációs technika egyszerű és hatékony módja az egész test ellazításának.

Az itt hallható hanganyagokat kezdőknek készítettük, ami azt jelenti, hogy több ismétlést és időt adtunk az ellazuláshoz. Több éves gyakorlással elérhető, hogy szinte azonnal a teljes test ellazuljon. Választhatsz, hogy női vagy férfi hangvezetéssel szeretnéd végigvinni a relaxációt.

Az autogén tréning menete:

Helyezkedj el kényelmesen hanyatt fekvésben. Használj takarót, ha szükséges. Vegyél három mély lélegzetet.

Női hanggal:

Férfi hanggal:

  1. gyakorlat: Nehézkedés. A cél a mozgatószervrendszer ellazítása (láb, kar).
  2. gyakorlat: Melegedés. A cél a vérkeringés tudatosítása. Amikor elképzeljük a melegedést az egyes területeken, agyunk önkéntelenül fokozza az érintett területen a vérellátást.
  3. gyakorlat: A szív gyakorlata. A pulzus és a szívverés tudatosítása testérzeten keresztül.
  4. gyakorlat: Légzés. A légzés ritmusának tudatosítása. A fókusz a légutakon és a tüdőn. A has és a bordakosár tágulásának és ereszkedésének megfigyelése segít ebben.
  5. gyakorlat: A has. Ez a gyakorlat segít az emésztő szervrendszerre, a húgyúti szervekre, nemi szervekre való koncentráció megteremtésében.
  6. gyakorlat: A problémás területek. Elérkeztünk ahhoz a speciális részhez, ahol az egyéni igényeid szerint tudsz egy-egy területre több figyelmet fordítani.
  7. gyakorlat: A befejezés, lezárás.

Feküdj addig, amíg jól esik.

A gyakorlatot végezheted reggel és este is. Ha napközben szeretnéd, akkor azt tanácsoljuk, hogy mozgás után tedd meg. Az ellazulás sokkal könnyebb és hatékonyabb, ha átmozgattad előtte magadat. Egy frissítő jógagyakorlás vagy csak egy séta lezárásaként ajánljuk leginkább. A relaxációs gyakorlatok az egészséges mértékű napi mozgásmennyiség elvégzése után ajánlottak leginkább. A mozgáshiányból fakadó feszültséget nem orvosolják.

Egészségedre!