Thai masszázs gyakorlókör – 2019. 10. 11.

Újabb thai masszázs gyakorlókört hirdetünk! Ezen az alkalmon a fasciális szemlélettel megtartott gyakorlás középpontjában a NYAK lesz.
 
Miért a nyak?
A statisztikák szerint az emberek 70 százaléka tapasztal élete során nyakfájdalmat, egy adott évben a felnőtt lakosság 40 százaléka, és egy adott időpontban pedig a populáció 10-20 százaléka szenved nyaki fájdalomtól. A felnőtt lakosság fele egyszer életében biztos szenved nyaki panaszoktól, 60 százalékuknál a tünetek ismétlődnek, esetleg krónikussá is válhat a probléma.
A nyak a gerinc legmozgékonyabb szakasza, amire a mindennapokban kevés figyelmet fordítunk, napi átmozgatása, célzott tornája háttérbe szorul.
Az előre tolódó fejet a TestSzobrászatban “monitornyaknak” hívjuk, de gyakori, hogy ez a testtáj elbillen, vagy elcsavarodik az ideális tartástól. Az optimálistól eltérő helyzet az egész testre kihat, a fájdalom mellett enerváltságot, fáradtságot is okozva.
 
Mit jelent a gyakorlókör?
Szeretettel várunk mindenkit, aki elvégzett egy thai masszázs alap tanfolyamot, vagy akrojógázik, és szeretné tökéletesíteni a technikáit, pallérozni tudását. A gyakorlókört Ujhelyi Péter Testszobrász, thai masszőr vezeti.
Mit adunk? Az alapos vonalmunka mellett mindenkinek egyéni, testre szabott nyújtásokat javasolunk. Ezen az alkalmon 1-1 órás oda-vissza masszázst végzünk el.
Mire jó a gyakorlókör?
Természetesen a gyakorlásra, arra, hogy a már megtanult technikákat vezetett körülmények között készségszintre fejleszthesd. A hozzánk akrojógára járók már belekóstolhattak a thai masszázsba, de óráinkon kevés idő jut az elmélyült masszázs munkára. Ezen az alkalmon alaposabb betekintést kaphatnak az érdeklődők a technikai arzenálba.
 
A gyakorlókör vezetőjéről, Ujhelyi Péterről:
A TestSzobrászatban integrálódik minden eddigi tapasztalatom, és tanulmányom.
2004-ben kezdtem el a születés körüli traumával foglalkozni, a Kheiron Központban, Orosz Katalin klinikai szakpszichológus vezetésével. A Perinatus Alapítvány Születés Kísérleti Műhelyében 2010-ig dolgoztam.
Közben, 2006-2011 között egy lakóotthonban szociális munkásként értelmi sérültekkel foglalkoztam.
2006-ban kezdtem meg thai masszázs tanulmányaimat Németh Balázsnál, a Sunshine Network Masszázs Iskola tanáránál. Az alaptanfolyam után egy derékterápiás, egy gyógynövényes párnácskás, és egy kezek nélküli tanfolyamot is elvégeztem.
2008-ban mindezt kiegészítettem Tar Zsolt Craniosacralis Biodinamika 3 részes tanfolyamával.
TestSzobrász tanulmányaimat 2013-15 között folytattam Pegán Attila TestSzobrász Műhelyvezetőnél. 2015. januárja óta a terápiás tevékenységeim közül kizárólag a TestSzobrászattal foglalkozom, 2016-ban megkaptam a mester minősítést. Az elmúlt években több mint száz hozzám fordulónak segítettem a változási folyamatban, testtartás mintáinak átrendezésében, és egy teljesebb, önreflexívebb életvitel megtalálásában.
 
Ár: 2500 ft/fő
Helyszín: Aum Blaha Jógaközpont, Budapest, Stáhly u. 13, 1085.